Celé Česko čte dětem

Diskuze o problematice dětí.
fenix

Celé Česko čte dětem

Nový příspěvek od fenix »

Celé Česko čte dětem

Eva Machourková:Společné čtení je hezká chvilka pro rodiče a děti(Česká televize)
Celé Česko čte dětem je dlouhodobá osvětová kampaň zaměřená na podporu čtenářské gramotnosti prostřednictvím popularizace společného čtení a hlasitého předčítání dětem, jež rozvíjí jejich paměť a představivost, rozšiřuje slovní zásobu, učí myšlení. Stačí 20 minut denně každý den. Letos se koná už 3. ročník Týdne čtení dětem, a to ve dnech od 1. do 7. června 2013. Jeho součástí je mnoho různých akcí po celé České republice - například čtení známých osobností, setkání s autory a autorkami knih, loutková představení pro děti, čtenářské hry a soutěže, výtvarné hry a soutěže na literární témata, výstavy knih, setkání pro rodiče a učitele.

Týden čtení dětem se uskuteční ve městech a obcích do 7. června (denik.cz)
Motivovat děti, mládež a dospělé k soustavnému čtení a rozvíjení lásky k literatuře prostřednictvím výběru hodnotné a dobré literatury je cílem Týdne čtení dětem.
TV spot "Brambory"
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Celé Česko čte dětem

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Ano, počítač a televize jsou nezdravé, je potřeba děti vyhnat ke knížkám. V 90. letech by mě stejný typ lidí odrazoval od knížek s tím, že mám jít ven. Pro mě to jsou zpátečníci a pomalu přizpůsobiví, nic víc.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
fenix

Tak to s tebou nesouhlasim. Nejde přeci jen o to vyhnat děti ke knížkám, ale hlavně aby rodiče svým dětem četli aspoň chvíli a tím i ty děti k tomu budou mít lepší vztah. A u pc nebo televize taky nejde sedět pořád a pokud je možnost já jdu teda radši ven. To bysme za chvíli mohli sedět jen u internetu, protože tam si přečteme a uvidíme všechno, popovidáme si tam z kamarádama ...
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jo, já souhlasím, číst dětem je důležité. Jen jsem si tak povzdechl nad módním haněním aktuálně nejmodernější technologie (přičemž technologii, která byla nejmodernější před 20 lety a kterou jsme tehdy hanili, dnes vynášíme do nebes).
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Nový příspěvek od Kuba »

Řekl bych, že průměrný knižní text má stále ještě o tolik vyšší úroveň než průměrný internetový text, že bych také děti podporoval spíše ke klasickému čtení než vysedávání u internetu. A to i proto, že čtení z knížky má své kouzlo, člověk se u něj nemusí hrbit na křesle u počítače, ale může se povalovat třeba někdo pod či na stromě a krom toho, u internetu děti stejně budou tak či tak, takže není nutné je v tom podporovat. V případě čtení knížek je to však něco jiného.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
fenix

Podle mě tam ani tak nehaní přímo tu technologii jako to co přináší do vztahů.