MUDr. Antonín Brzek odpovídá:error123 píše:Zdravím, co říkáte na dokument "V síti"? Chtěl bych totiž rozvinout pomoc...znám jednu dívku, která má takový názor, že nikdo není špatný. Dělala by s námi divadlo na témata a otevírala by společnosti oči, že nejsme jenom takoví, jak nás portrétuje dokument "V síti". Co vy na to?
Proč ne, každá iniciativa je dobrá. Nejen pro postavení Vaší minority ve společnosti, ale hlavně pro ty, kdo se v tom angažují.
MUDr. Brzek
Kateřina Klapilová, Ph.D. odpovídá:
Milý tázající,
dokument v síti (tedy resp. jeho teaser a pozadí natáčení) sleduji a znám. Naše laboratoř se k němu bude vyjadřovat až ve chvíli, kdy bude celý hotov a bude mít premiéru, což by mělo být někdy v únoru. Osobně velmi doufám, že celý dokument nakonec nevyzní tak negativně a nebude používat tak černobílou dikci. Ohledně vašeho dotazu, nevím přesně, co byste chtěl rozvíjet a jak. Každopádně, v případě jakýchkoliv snah o destigmatizaci pedo/hebefilie a při informování veřejnosti o fenoménech souvisejících s neobvyklou sexualitou, je třeba postupovat velmi promyšleně a obezřetně (pokud možno s odbornou erudicí) a je třeba počítat s tím, že je to velmi citlivé a snadno společností a tiskem desinterpretovatelné téma. Jediné co Vám k tomu teď mohu říci já, je to, že se o to budeme systematicky v následujících letech pokoušet i v rámci naší laboratoře a rozvoje vznikajícího preventivního projektu.
Velmi děkuji za dotaz a důvěru
Katerina Klapilova, Ph.D. (ECPS)
Daniel odpovídá:
Dokument "V síti" je jistě velmi zajímavý počin. Za sebe trochu lituji, že ještě není k dispozici, protože dcera nedávno oslavila třinácté narozeniny, čímž získala možnost registrace na některých sociálních sítích, a já bych s ní toto téma rád probral domluvil se na určitých pravidlech.
Jinak na webu je k tomuto tématu samostatné vlákno. Potěšilo mě, že i samotní tvůrci dokumentu rozlišují mezi pojmem sexuální predátor a pedofil a v rozhovorech uvádějí pojmy na pravou míru. Za sebe k tomu dodávám, že pro mě osobně má většina desetiletých dívek své nejhezčí období za sebou, takže já sám úplně nerozumím tomu, když někdo ztotožňuje sexuální predátory balící dvanáctileté holky s pedofilií.
Daniel, heterosexuální pedofil