Anonymně u sexuologa (Bernard)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Bernard

Anonymně u sexuologa (Bernard)

Nový příspěvek od Bernard »

Anonymně u sexuologa – dotaz v poradně
Bernard píše:Dobrý den.

Zajímalo by mě, jestli lze navštívit sexuologa anonymně bez odhalení adresy trvalého bydliště a jména za předpokladu, že bych si návštěvy plně hradil sám. Nemám pocit, že jsem dětem nebezpečný. Jen bych si chtěl o svých pocitech a podobně popovídat s někým, kdo mě hned neodsoudí, aniž by mě vyslechl.

S dětmi jsem v občasném kontaktu rok. Zhruba párkrát do měsíce ve volném čase pracuji jako dobrovolník na různých charitativních akcích, kde se čas od času setkávám i s dětmi.

Nechtěl bych, aby se mi v této činnosti někdo snažil zabránit jen kvůli tomu, že mám děti rád jinak než je obvyklé. Každopádně mám rád děti natolik, že bych nedopustil aby jim ode mě anebo od někoho jiného bylo ublíženo.

Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li je vůbec někdo ze sexuologů ochotný hovořit s člověkem jako já, pokud bych chtěl zůstat alespoň částečně v anonymitě, a pokud bych jakoukoli chemickou medikaci odmítl?
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milý příteli,

Jsem ochoten poskytnout stručnou poradu mimo dokumentaci pojišťovny, samozřejmě ZDARMA!!! V ní bychom si vyjasnili, že Vaše obavy ze ztráty anonymity jsou liché. Dokumentace Sexuologického ústavu je přísně důvěrná, žádný pracovník nemocnice do ní nemůže nahlédnout. Dokonce když sám sobě vyhotovím žádanku na laboratorní vyšetření, třebas krevní obraz nebo sedimentace, tak výsledek nemůže vidět ani moje závodní lékařka, musím si výsledky vytisknout já a předat jí je na papíře. Utajení toho, co se děje v naší ordinaci je tak přísné.

A Vaše obavy z chemické léčby jsou také liché. Ta připadá v úvahu až tehdy, když o ni požádá pacient, protože má pocit, že se dostal do situace, kdy se on sám obává selhání, a může být jen dočasná. Alespoň pokud jde o léčbu na našem Ústavu.

Já jsem nyní mimo Evropu, budu v ČR až po 2.3., potom bychom se mohli domluvit buď přes internet [email protected], nebo telefonicky na 606 448 329.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav Praha
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Anonymně u sexuologa (Bernard)

Nový příspěvek od Silesia »

Hezký den, projděte si fórum a přečtěte si kdo s kým má jaké zkušenosti. I sexuolog je jen člověk a občas je složitější najít takového, který vám sedne. Jsou i sexuologové pracujicí na sebe - tedy zcela mimo systém, ti se ale platí.
Seigold
Registrovaný uživatel
ve věku od: 5
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Dal: 23 poděkování
Dostal: 59 poděkování

Nový příspěvek od Seigold »

Ptal jsem se nedávno svého sexuologa (MuDr Turčan Olomouc) na případnou anonymitu vyšetření. Řekl mi, že mimo systém jít nemůže, ale je ochoten vést pacienta pod jinou diagnózou než je F65.4. Což může být také pomoc.
Kejklíř
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 12
Dal: 4 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Nový příspěvek od Kejklíř »

Ahoj,vůbec bych se toho nebál.Byl jsem tam předevčírem a musím říci,že lékař byl naprosto úžasný.S obavou jsem se zeptal zda bude moje jméno v nějakém ohrožení,ale bylo mi řečeno,abych se nebál,že tam nebude psát ani diagnózu do karty.Mám prý přijít když budu mít nějaký problém se zvládnutím,nebo když si budu chtít jen tak popovídat.Sexuolog na mě udělal velmi dobrý dojem.
301
Registrovaný uživatel
ve věku od: 6
ve věku do: 14
Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.

Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.

Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.

At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.

Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil.
Dal: 27 poděkování
Dostal: 153 poděkování

Nový příspěvek od 301 »

Dobrý den. Když se vyskytuje na internetu článek že masturbace je zdravá a pak narazím na jiný článek že častá masturbace otupuje mozek tak co z toho je pravda?
Děkuji za odpověď
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Co je pravda, to se ptal i Pilát, když měl odsoudit Ježíše Krista. To si musí posoudit každý člověk sám, k tomu dostal rozum. :)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

K psychologovi by som sam od seba urcite nikdy nesiel. Musel by ma niekto prinutit alebo ma tam dotlacit bud svojvolne alebo nasilu. Obavam sa, ze by som ajtak nic nepovedal, bol by som ticho zataty ako buk.

Neverim im natolko, aby som im mohol povedat takuto zavaznu pre spolocnost odsudeniahodnu vec.

Dalsia vec. Kazda stena ma usi a kazdy strom v lese takisto. Svet je velmi male miesto a ako najust stretnes niekoho koho nechces. Staci ked ta niekto uvidi, ze ides k psychologovi alebo sa to ludia dozvedia, ze si tam bol uz mas problem.

A to fakt nepotrebujem. To si to radsej necham pre seba
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Myslím si, že dnes je docela běžné chodit k psychologovi nebo psychiatrovi, a nemyslím si, že by to mělo nějaký takový vliv, jak říkáš. Pokud má někdo nějaký problém, tak je naopak dobře, když psychologa nebo psychiatra vyhledá. Bylo by chybou, aby podobné obavy člověka od návštěvy odborníka odrazovaly.

Lidi mají takové názory a pak se diví, když někdo někoho pobodá, zabije nebo znásilní. Přitom ten člověk v určité fázi svého života - kdyby netrpěl přesně těmi obavami a předsudky, které uvádíš - mohl obdržet odbornou pomoc, která by třeba dokázala některým vážným případům nejrůznějšího ublížení druhým lidem i sobě samému předejít.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Ked som bol maly chlapec cca 9 rocny bol som u detskeho psychologa presnejsie psychologicky. Nevedel som to. Povedal mi to otec ked bol nahnevany na mna pred asi tromi ci styrmi rokmi. Pretoze som bol tichy a prilis moc detsky na ten vek vraj. Strasne sa ma to dotklo. Tak som zistoval viac. Zistil som, ze moji stary rodicia boli proti pretoze mali nazor, ze to je hanba a podobne aby som tam siel ale rodicia hovorili ze to je normalne ze dostali podnet od niekoho neviem ale koho, aby som ju navstivil. Ze kopec deti odtialto k nej chodi.

Cely cas ma iba sledovala a obcas mi nieco povedala iba pozorovala mozno aj hrala s hrackami a vies co im povedala ked boli osamote?

Ze - "Vas syn nikdy nebude schopny sa sam o seba postarat. Budete ho musiet k vsetkemu tlacit."
Nasledne na to povedala, ze sa to vekom mozno strati. Vacsinu to tak byva ze sa to strati ale moze to cloveku ostat. Co im presne povedala este dalej netusim asi sa to ani nikdy nedozviem aj ked viem kto to je. Uvazoval som ze ju navstivim a opytam sa jej aby mi povedala celu pravdu ale pochybujem ze by mi ju povedala

A to iba z obycajneho jedneho pozorovania.
Pritom to absolutne nieje pravda. Poznam sa a viem presne preco som bol taky to je jedno.

Nikto ti do hlavy nevidi. Nikto nevie ako sa citis a cim si prechadzas a nikto to ani nepochopi ak to povies pretoze niesu v tvojej kozi a nenosia tvoje topanky.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

[quote=Mathias8 post_id=46844 time=1589801137 user_id=263

Dalsia vec. Kazda stena ma usi a kazdy strom v lese takisto. Svet je velmi male miesto a ako najust stretnes niekoho koho nechces. Staci ked ta niekto uvidi, ze ides k psychologovi alebo sa to ludia dozvedia, ze si tam bol uz mas problem.
[/quote]

No, já chodím k psychiatrovi a ještě nikdy jsem se nesetkala s žádným odsouzením. Ví to o mně snad každej. A to psychiatr píše přímo léky, psycholog si s Tebou jen popovídá a na tom není vůbec nic zlého, chodí tam strašná spousta lidí.
Anonym

Nový příspěvek od Anonym »

Anonymně u sexuologa, to je zajímavé téma, ale bohužel zcela nereálné. I pan doktor Brzek odpovídal ve smyslu, že při prvním takovém sezení by byl účel především přesvědčit dotyčného o nesmyslných obavách, aby mohla být ona dokumentace doplněna o data dotyčného. Často bych sám uvítal možnost kdyby mi jen někdo přikývnul, že mi rozumí, zopakoval mé obavy a dokázal je možná popsat ještě lépe než já samotný a přitom všem po mně nic nežádal a nesnažil se mně k ničemu nutit či mě přesvědčit o něčem, co je za mou jakousi pomyslnou hranicí.

Mathiasi, zmiňuješ ve více příspěvcích že trpíš nějakým problémem, ten jak píšeš nechceš řešit prostřednictvím odborné péče (nechci aby to bylo chápáno vyčítavě či špatně, je to každého volba a možnost), nicméně přinejmenším to trochu koresponduje s vyjádřením psycholožky, že v určitém směru, by bylo dobré ti pomoci. Koneckonců, sám píšeš že by tě k onomu odborníkovi musel někdo přitáhnout párem volů (jak se u nás říká). A já ti rozumím, mám v určitém smyslu podobnou zkušenost z doby kdy jsem dospíval. Jen tehdy mě jedna psychiatrička označila za simulanta a seřvala mě, přičemž jsem se v ordinaci
takříkajíc složil a pro změnu jiná vlastně nevěděla absolutně nic, nijak podstatně mě neléčila a její cíl byl nejspíš se mě zbavit, páč nejspíš neměla v úmyslu se svým pacientům jakkoli věnovat, a já nejspíš nebyl jednoduchý případ na vypsání pár listů papíru a inkasování plateb od pojišťovny. Asi i proto, kdyby se mě někdo pokoušel dotáhnout k odborníkovi pomyslným párem volů, hodil bych dotyčného pod kopyta těch zvířat a nechal jej udupat.
Anonym

Michaela píše: pondělí 18. 5. 2020, 16:06:06No, já chodím k psychiatrovi a ještě nikdy jsem se nesetkala s žádným odsouzením. Ví to o mně snad každej. A to psychiatr píše přímo léky, psycholog si s Tebou jen popovídá a na tom není vůbec nic zlého, chodí tam strašná spousta lidí.
Pokud je člověk (omlouvám se za to vyjádření) vyloženě v určitém smyslu "blázen", tedy znemožňuje mu jeho problém vykonávat některé činnosti (pracovat, účastnit se běžných aktivit, být soběstačný, prostě "například má invalidní důchod tzv. na hlavu") je v určité výhodě, jelikož ho tak okolí prostě bere. Pokud ale pracuje a žije normální životem (a ten mu komplikuje to co ho trápí, třebaže jen vnitřně), může na něj být skutečně pohlíženo jako na blázna či nemocného nenormálního člověka.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Anonym píše: pondělí 18. 5. 2020, 16:25:33
Pokud je člověk (omlouvám se za to vyjádření) vyloženě v určitém smyslu "blázen", tedy znemožňuje mu jeho problém vykonávat některé činnosti (pracovat, účastnit se běžných aktivit, být soběstačný, prostě "například má invalidní důchod tzv. na hlavu") je v určité výhodě, jelikož ho tak okolí prostě bere. Pokud ale pracuje a žije normální životem (a ten mu komplikuje to co ho trápí, třebaže jen vnitřně), může na něj být skutečně pohlíženo jako na blázna či nemocného nenormálního člověka.
Já nemám ID, účastním se běžných aktivit, jsem společenská, ale stejně nemám problém. Možná proto, že mě lidi znají a ví, že jsem "normální", tedy ne nějak mimo. A hlavně jsem sama duševně nemocným pomáhala v jedné neziskové organizaci.
Anonym

podivin píše:Tak sexulogovi nebo psychologovi bych se asi svěřil, ale teď zatím jen anonymně. Nikomu, koho znám osobně, mohl bych ztratit přístup k mým dětem. Až budou starší, tak klidně, pak si budou sami moct rozhodnout, jestli se mnou budou chtít mluvit. Ale pak bude riziko, že mě nebudou chtít pustit k jejich dětem, to bych taky nechtěl. Také bych nechtěl, aby pak měly moje děti pocit, že jsem je zneužíval, že jsem s nima byl rád jen proto, že jsem pedo. Takže leda až budu umírat, tak se svěřím, aby pochopili, proč jsem se choval, jak se chovám. Uvažoval jsem o tom, se teď svěřit třeba sestře, ta by mohla být v pohodě, ale pak jsem si uvědomil, že bych jí vystavil stejnému tlaku, který zažívám já, když o tom nikomu nemohu říct. Navíc ženský jsou drbny, určitě by se potřebovala s takovou informací někomu svěřit. Takže raději ne.
Docela výstižně řečeno. Ať už kvůli rizikům při odhalení nebo z obav přijetí okolím, možnost skutečně anonymní spolupráce s odborníkem je chybějící článek v dnešní společnosti. V době digitálních technologií a nekonečného seznamu rádobyprojektů týkajících se parafilií (a obzvláště pedofilie) se opravdu divím, že stále neexistuje skutečný anonymní projekt, který by dokázal zajistit komunikaci, případně poradenské služby tak, jak je popsáno v prvotním dotazu. A zde vidím jasnou díru (Grand Canyon) na trhu. K tomu odpovím předem na výtku směřující k faktu, že projekt PARAFILIK tuto možnost nabízí. Ne , nenabízí. Pouze sbírá data a informace o sexuálních odchylkách a při té příležitosti odpovídá na náhodné dotazy, vkládané čtenáři. Nepůsobí jako anonymní poradna a je určena zejména na obecné dotazy. Kromě jiného jsem nezaznamenal, že by bylo možné dotázat se zcela bez zveřejnění na stránkách. Každý dotaz je tak vlastně pouze prezentace PARAFILIKa. (To píšu především, abych předešel vlně odpovědí ve které bude tento projekt vyzdvihován ve snaze vyvrátit mnou uvedená fakta.)

V neposlední řadě musím souhlasit i s tím, že svěřit se někomu blízkému sebou nese riziko, že dotyčný musí být psychicky odolný aby dokázal informaci zpracovat sám, bez nutnosti se dál radit či svěřovat. A to je problém.
podivin
Administrátor
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2021 poděkování
Dostal: 853 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Anonym píše: úterý 19. 5. 2020, 15:34:50
podivin píše:Tak sexulogovi nebo psychologovi bych se asi svěřil, ale teď zatím jen anonymně.
... možnost skutečně anonymní spolupráce s odborníkem je chybějící článek v dnešní společnosti.
Já už jsem párkrát přemýšlel, že bych za p. doktorem Brzkem zašel, abych měl jistotu, jak to se mnou je. Ale zadal bych virtuální jméno a platil bych hotově (jednak nejsem v ČR pojištěný a hlavně bych si chtěl zachovat tu anonymitu) - nevíte někdo, jde to? Pan doktor odpověděl, že by stručnou konzultaci udělal zadarmo, ale já bych si to zaplatil sám a hotově a v kartě bych měl falešné jméno.
Nevím sice, kolik takový PPG test stojí, ale raději si to zaplatím, než aby někde byl záznam, ať už je chráněný jakkoliv. Ale nevím, jestli to pan doktor vůbec může za hotové a na falešné jméno udělat. Prakticky by mohl - dostane peníze a napíše účtenku - že je na účtence smyšlený plátce už nemůže vědět.
Panu Brzkovi věřím, že se k osobním údajům chovají přísně důvěrně, ale "náhoda je ..." (jak se říká) a poslouchat pak "je nám to opravdu hrozně moc líto, že zrovna data se dostala na veřejnost, ještě se nám to nikdy nestalo, Vy jste první" by mi moc nepomohlo. A jakmile je to jednou venku, tak se to nedá vrátit.
Filip Šinkner
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 17
ve věku do: 37
Výkřik do tmy: Zabývám se výzkumem lidské sexuality, pracuji v laboratoři evoluční sexuologie v rámci Národního ústavu duševního zdraví, Klecany.
Dostal: 47 poděkování

Nový příspěvek od Filip Šinkner »

Anonym píše: úterý 19. 5. 2020, 15:34:50 ...A zde vidím jasnou díru (Grand Canyon) na trhu. K tomu odpovím předem na výtku směřující k faktu, že projekt PARAFILIK tuto možnost nabízí. Ne , nenabízí. Pouze sbírá data a informace o sexuálních odchylkách a při té příležitosti odpovídá na náhodné dotazy, vkládané čtenáři. Nepůsobí jako anonymní poradna a je určena zejména na obecné dotazy. Kromě jiného jsem nezaznamenal, že by bylo možné dotázat se zcela bez zveřejnění na stránkách. Každý dotaz je tak vlastně pouze prezentace PARAFILIKa. (To píšu především, abych předešel vlně odpovědí ve které bude tento projekt vyzdvihován ve snaze vyvrátit mnou uvedená fakta.)...
Dobrý den,

dotazy, které vidíte veřejně na webu https://parafilik.cz/poradna/ jsou pouze menší částí dotazů, které nám byly zaslány. Do poradny je možné ptát se neveřejně při zaškrtnutí políčka "Soukromý dotaz". Na tom, aby anonymní dotazy byly co nejlépe chráněny, s námi spolupracovali i členové zdejší komunity (za což jim znovu velice děkuji), kteří testovali bezpečnost stránek poradny. Pokud byste odhalil jakoukoliv mezeru v našich stránkách, budeme Vám velmi vděční, pokud nám ji oznámíte.

Stejně tak budeme velmi rádi, když nám napíšete, co byste potřeboval, aby stránky poradny i na Vás jako anonymní poradna působily. Oceníme jakoukoliv zpětnou vazbu a budeme se snažit podle ní poradenské stránky dále rozvíjet, náš projekt je ostatně v začátcích. Na podzim pak plánujeme spustit osobní anonymní konzultace s členy odborného týmu (psychologové, psychiatři, sexuologové), což by mohlo odpovídat na Vaši poptávku.

S přáním všeho dobrého,

Filip Šinkner za tým projektu
Anonym

Filip Šinkner píše: Do poradny je možné ptát se neveřejně při zaškrtnutí políčka "Soukromý dotaz". Na tom, aby anonymní dotazy byly co nejlépe chráněny, s námi spolupracovali i členové zdejší komunity (za což jim znovu velice děkuji), kteří testovali bezpečnost stránek poradny. Pokud byste odhalil jakoukoliv mezeru v našich stránkách, budeme Vám velmi vděční, pokud nám ji oznámíte.

Stejně tak budeme velmi rádi, když nám napíšete, co byste potřeboval, aby stránky poradny i na Vás jako anonymní poradna působily. Oceníme jakoukoliv zpětnou vazbu a budeme se snažit podle ní poradenské stránky dále rozvíjet, náš projekt je ostatně v začátcích. Na podzim pak plánujeme spustit osobní anonymní konzultace s členy odborného týmu (psychologové, psychiatři, sexuologové), což by mohlo odpovídat na Vaši poptávku.
Především mi chybí informace o možnosti vkládat dotazy anonymně a bez uvedení na vašich stránkách. Informace „Dotazy, u kterých k tomu tazatel svolí, jsou zobrazeny na těchto stránkách, aby odpovědi na ně mohly pomoci i dalším návštěvníkům poradny.“ je nicneříkající ve smyslu o kterém píšete, tedy že je možné cosi kdesi zaškrtnout a tak dostat odpověď jinak než na veřejných stránkách. Mnou citovaná formulace je skutečně pouze ponoukání k tomu, aby uživatel umožnil zveřejnit dotaz a to celé má sloužit jako reklama pro tento projekt. Pokud nechcete aby byl text takto vnímán, změňte jej nebo jej upravte a doplňte o všechny možnosti. Tedy možnost dostat odpověď na mail anebo možnost položit veřejný dotaz. V případě anonymní komunikace (tedy nejspíše mail) nevím jestli je možné odpovídat na obdrženou odpověď a tak se dále doptat či uvést zpětnou vazbu.

Váš dotazník na který vede odkaz i z těchto stránek funguje pouze on-line, neuvažovali jste jej vložit i jako dokument, který je možné vyplnit off-line a poté odeslat například formou mailu? Stejně tak by měl být k dispozici váš informační materiál ve formátu .pdf pro pozdější čtení.

Možná by nebylo špatné se trochu obsáhleji věnovat pedofilii. Je to nejspíš ze všech parafilií nejrozšířenější „odchylka“ a Parafilik je také prezentován prostřednictvím ČEPEKu. Také mě zajímá jestli je projekt Parafilik nějak aktivně zapojen například do Prague Pride? A myslím samostatně, nikoli jako součást této komunity. A popravdě řečeno, dosud jsem v televizním vysílání nezaznamenal ani zmínku o tomto projektu, a to sleduji pořady kde by se tak mohlo dít. Ačkoli je zpravodajství stále zasaženo koronavirem, nějaká reportáž, rozhovor či interview by se jistě dalo domluvit. Jistě by se dokonce našel někdo, schopný natočit krátké propagační video coby spot na YouTuBe, případně založit kanál kde by byly pohromadě videa z dalších budoucích veřejných vystoupení v médiích a také krátké vysvětlující videa odborníků. Naprostá samozřejmost je pak uvádět informaci o možnosti vkládat dotazy a obracet se o pomoc naprosto anonymně. K tomu mě ještě napadá, proč máte v dotazníku možnost „soukromí dotaz“ a nikoli „veřejný dotaz“, tedy proč není ona možnost právě naopak? Přeci píšete „Dotazy, u kterých k tomu tazatel svolí“ a přesto máte možnost volby naopak, tedy nutnost „nesvolit“ zveřejnění. Anebo proč neexistuje jasná možnost zvolit veřejný vs. soukromí?

Na podzim by mohlo skutečně dojít ke změně k lepšímu. Mám ale obavy z přístupu, který mi připadá tak trochu „od stolu mimo realitu“ podobně jako to je teď.
Filip Šinkner
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 17
ve věku do: 37
Výkřik do tmy: Zabývám se výzkumem lidské sexuality, pracuji v laboratoři evoluční sexuologie v rámci Národního ústavu duševního zdraví, Klecany.
Dostal: 47 poděkování

Nový příspěvek od Filip Šinkner »

Děkujeme mnohokrát za podněty,

soukromý dotaz na poradně funguje nejen skrze mail, ale i skrze generovaný odkaz, přes který se pak tazatel dostane k odpovědi bez nutnosti používat jakoukoliv mailovou adresu. Máte pravdu, že toto je zapotřebí s návštěvníky poradny komunikovat lépe.

Vzhledem k tomu, jak probíhá sběr a následné zpracování dat, rozhodli jsme se data sbírat jen online.

Rozhodně se chceme každé z parafilií věnovat podrobněji. Ohledně rozšíření textů k popisu pedofilie se nám s velkou ochotou už nabídli členové místního fóra, se kterými na tom budeme spolupracovat. V blízké době chceme také poprosit lidi, kteří žijí s jednotlivými parafiliemi, zda by nám nenapsali svůj pohled na to, co jim ohledně života s jejich sexuálními preferencemi pomáhá a co jim běžné fungování ztěžuje. V současnosti vymýšlíme, jakou formu by tyto příběhy měly mít, aby si je přečetlo co nejvíce návštěvníků našich stránek.

Do Prague Pride prozatím zapojeni nejsme. V současné době pracujeme na mediální kampani, která bude spuštěna na podzim, ve chvíli, kdy už budeme moci nabízet kontaktní anonymní terapie. Co se týče mediálních výstupů, dosavadní najdete zde - https://parafilik.cz/media/. Dá se ale říci, že v současné době hlavně "šetříme munici" na podzim, protože zájem médií o jednotlivá témata rychle opadá. Chceme ho tedy získat až ve chvíli, kdy budeme mít širší možnosti, co klientům nabídnout.

Ještě jednou děkujeme za to, co jste nám napsal. Zpětná vazba a kritika nám umožňuje posouvat náš projekt dál, ač chápeme, že pro Vás to může být příliš pomalu, či "od stolu mimo realitu". Věříme však, že se nám podaří onen "Grand Canyon na trhu" zaplnit a zajistit úroveň poradenských služeb, kterou si situace lidí s parafiliemi zaslouží.

S přáním všeho dobrého,
Filip Šinkner