Westermarckův efekt
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Westermarckův efekt
O tomto ukazu jsem se dozvedel diky Kaszovi(napr.http://diskuse.kafe.cz/je-muj-pritel-pedofil/kafe/clanek/24621?page=2).
Zde na forumu jsme se o tom primo ale jeste nebavili,a proto by to mohlo byt poucne jak pro nas-pedofilne zamerene lidi kteri by chteli mit(maji) sve vlastni deti,tak i pro nepedofily,kteri si napr. mysli,ze kazdy pedofil by mohl byt automaticky pro sve vlastni deti potencialne nebezpecny.
Osobne,jsem v tom nasel dulezite potvrzeni sve sexualni nevzrusivosti(kterou jsem si vzdy uvedomoval) vuci svym detem.
Westermarckův efekt
Westermarckův efekt spočívá v tom, že pro dospělého muže je sexuálně nepřitažlivá žena, se kterou prožil její útlé dětství (do 30 měsíců věku). Popsal jej finský antropolog Edvard Westermarck a postavil jej proti názoru Sigmunda Freuda, že sklon k incestu je univerzální. Westermarckův efekt je pozorován u všech druhů sociálních primátů. Je pozorován i u pedofilů; praví pedofilové se proto zpravidla nedopouštějí incestního zneužití vlastních dětí, pokud o ně pečovali v raném věku.
S Westermackovým efektem bývá zmiňován i kibucový efekt, který se týká vzájemné sexuální nepřitažlivosti lidí, kteří spolu jako děti vyrůstali, a to i v případě, že nejsou pokrevně příbuzní.[
Kibucový efekt
Kibucový efekt spočívá v tom, že osoby, které spolu v dětství vzájemně vyrůstaly, si nejsou vzájemně sexuálně přitažlivé, bez ohledu na to, zda jsou pokrevně příbuzné, protože se mezi nimi vytvoří sourozenecký či kvazisourozenecký vztah. Tento efekt souvisí s jevem exogamie, t. j. faktu, že lidé si obvykle hledají sexuálního partnera jinde než v komunitě, ve které vyrostli.
Popsání je výsledkem studií v izraelských kibucech. S kibucovým efektem bývá mnohdy zaměňován či ztotožňován Westermarckův efekt, který spočívá v tom, že pro dospělého muže je sexuálně nepřitažlivá žena, se kterou prožil její útlé dětství. Rovněž popis kibucového efektu tak bývá připisován finskému antropologovi Edvardu Westermarckovi.
Příčina obou efektů je spatřována spíše v elementárním negativním imprintingu, ač jev svádí folkovou psychologii k představám složitých interpersonálních procesů. Tyto efekty nebývají narušeny ani u osob s disjunkčními sexuálními anomáliemi (exhibicionistů či sexuálních agresorů) ani u osob s odlišným zaměřením sexuality, například pravých heterosexuálních i homosexuálních pedofilů, je-li specifická atraktivita dobře diferenciována.
Incestní jednání a poruchy protiincestních efektů se typicky vyskytují u osob s psychosexuálně infantilními variacemi sexuality, u nichž je atraktivita nevyhraněná, málo selektivní nebo absentující.
Zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Westermarck%C5%AFv_efekt
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kibucov%C3%BD_efekt
S pozdravem
lsiv
Zde na forumu jsme se o tom primo ale jeste nebavili,a proto by to mohlo byt poucne jak pro nas-pedofilne zamerene lidi kteri by chteli mit(maji) sve vlastni deti,tak i pro nepedofily,kteri si napr. mysli,ze kazdy pedofil by mohl byt automaticky pro sve vlastni deti potencialne nebezpecny.
Osobne,jsem v tom nasel dulezite potvrzeni sve sexualni nevzrusivosti(kterou jsem si vzdy uvedomoval) vuci svym detem.
Westermarckův efekt
Westermarckův efekt spočívá v tom, že pro dospělého muže je sexuálně nepřitažlivá žena, se kterou prožil její útlé dětství (do 30 měsíců věku). Popsal jej finský antropolog Edvard Westermarck a postavil jej proti názoru Sigmunda Freuda, že sklon k incestu je univerzální. Westermarckův efekt je pozorován u všech druhů sociálních primátů. Je pozorován i u pedofilů; praví pedofilové se proto zpravidla nedopouštějí incestního zneužití vlastních dětí, pokud o ně pečovali v raném věku.
S Westermackovým efektem bývá zmiňován i kibucový efekt, který se týká vzájemné sexuální nepřitažlivosti lidí, kteří spolu jako děti vyrůstali, a to i v případě, že nejsou pokrevně příbuzní.[
Kibucový efekt
Kibucový efekt spočívá v tom, že osoby, které spolu v dětství vzájemně vyrůstaly, si nejsou vzájemně sexuálně přitažlivé, bez ohledu na to, zda jsou pokrevně příbuzné, protože se mezi nimi vytvoří sourozenecký či kvazisourozenecký vztah. Tento efekt souvisí s jevem exogamie, t. j. faktu, že lidé si obvykle hledají sexuálního partnera jinde než v komunitě, ve které vyrostli.
Popsání je výsledkem studií v izraelských kibucech. S kibucovým efektem bývá mnohdy zaměňován či ztotožňován Westermarckův efekt, který spočívá v tom, že pro dospělého muže je sexuálně nepřitažlivá žena, se kterou prožil její útlé dětství. Rovněž popis kibucového efektu tak bývá připisován finskému antropologovi Edvardu Westermarckovi.
Příčina obou efektů je spatřována spíše v elementárním negativním imprintingu, ač jev svádí folkovou psychologii k představám složitých interpersonálních procesů. Tyto efekty nebývají narušeny ani u osob s disjunkčními sexuálními anomáliemi (exhibicionistů či sexuálních agresorů) ani u osob s odlišným zaměřením sexuality, například pravých heterosexuálních i homosexuálních pedofilů, je-li specifická atraktivita dobře diferenciována.
Incestní jednání a poruchy protiincestních efektů se typicky vyskytují u osob s psychosexuálně infantilními variacemi sexuality, u nichž je atraktivita nevyhraněná, málo selektivní nebo absentující.
Zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Westermarck%C5%AFv_efekt
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kibucov%C3%BD_efekt
S pozdravem
lsiv
Naposledy upravil(a) lsiv dne pondělí 3. 10. 2011, 9:39:08, celkem upraveno 1 x.
Re: Westermarckův efekt
Ano to znam stym sem se setkal v deckych domovech kde ty deti vyrustaji spoločne a dospelosti sou vuči sobě asexualny...
A totež plati voči vlastným detom taky z moji skusenosti mohu potrdit...
A totež plati voči vlastným detom taky z moji skusenosti mohu potrdit...
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 8
- Dal: 118 poděkování
- Dostal: 320 poděkování
,tento výrok je nejdůležitější ze všech, protože z něj vyplývá podmínka, že nejde o společné dětství, ale jen jedné osoby z páru.se kterou prožil její útlé dětství
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Spolecne straveneho detstvi(zejm. u sourozencu) se tyka spise ten druhy-Kibucovy efekt.
Pokud jsem to dobre pochopil,chtel jsi rici to,ze pro rodice(vychovatele) je sice jeho dite sex. nepritazlive,nicmene pro dite samotne muze byt jeho rodic bran jako sex. objekt?
Opravdu se vyskytuji pripady,kdy si clovek v dospelosti hleda partnera(opacneho pohlavi)podobneho svym rodicum(kopii otce,matky). Nemusi to vsak byt zdaleka pravidlem.
A dale,existuji teorie,ze napr. zena,ktera vyrustala v detstvi bez otce(otcima),muze mit v dospelosti problemy mj. s dosazenim orgazmu.
Jak vidis,je to diskutabilni tema..
lsiv
Pokud jsem to dobre pochopil,chtel jsi rici to,ze pro rodice(vychovatele) je sice jeho dite sex. nepritazlive,nicmene pro dite samotne muze byt jeho rodic bran jako sex. objekt?
Opravdu se vyskytuji pripady,kdy si clovek v dospelosti hleda partnera(opacneho pohlavi)podobneho svym rodicum(kopii otce,matky). Nemusi to vsak byt zdaleka pravidlem.
A dale,existuji teorie,ze napr. zena,ktera vyrustala v detstvi bez otce(otcima),muze mit v dospelosti problemy mj. s dosazenim orgazmu.
Jak vidis,je to diskutabilni tema..
lsiv
-
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Westermarckův efekt skutečně funguje, za což můžeme být rádi - jinak bych se snad i trochu bál mít vlastní děti.
Dle teorie by měl u pedofilů fungovat stejně, jako u teleiofilů, nicméně mnohdy už bývá nefunkční u osob s jinou diagnózou, např. sexuální nezralosti či hebefilie (nevyzrálá atraktivita v jejímž rámci Westermarckův efekt působí) - otázkou však také zůstává, zda je hebefilie vždy způsobena nevyzrálou atraktivitou a proceptivitou (jak tvrdí Aleš Kolářský) nebo může být způsobena krom toho i specifickou hebefilní atraktivitou a proceptivitou (jak nadhazuje Karel Žák ve své bakalářské práci, což by hebefilii v těchto případech stavělo na roveň pedofilie) s čímž bych na základě vlastních pozorování i souhlasil.
Platí, že incestních zneužívání se pedofilové dopouštějí minimálně, byť jsem poznal hned dva takové. Jeden však měl v diagnóze kromě pedofilie i psychosexuální nezralost a druhý je mentálně zaostalý, což také může být důvodem nefunkčnosti Westermarckova efektu.
Přesto by i "čistí" pedofilové neměli brát nic na lehkou váhu; stoprocentně se spoléhat pouze na Westermarckův efekt by se nemuselo vyplatit. On charakter, sebeovládací schopnosti a cíle člověka hrají podle mě stejně minimálně stejnou roli, jako jeho sexualita (sexuálně motivační systém).
Dle teorie by měl u pedofilů fungovat stejně, jako u teleiofilů, nicméně mnohdy už bývá nefunkční u osob s jinou diagnózou, např. sexuální nezralosti či hebefilie (nevyzrálá atraktivita v jejímž rámci Westermarckův efekt působí) - otázkou však také zůstává, zda je hebefilie vždy způsobena nevyzrálou atraktivitou a proceptivitou (jak tvrdí Aleš Kolářský) nebo může být způsobena krom toho i specifickou hebefilní atraktivitou a proceptivitou (jak nadhazuje Karel Žák ve své bakalářské práci, což by hebefilii v těchto případech stavělo na roveň pedofilie) s čímž bych na základě vlastních pozorování i souhlasil.
Platí, že incestních zneužívání se pedofilové dopouštějí minimálně, byť jsem poznal hned dva takové. Jeden však měl v diagnóze kromě pedofilie i psychosexuální nezralost a druhý je mentálně zaostalý, což také může být důvodem nefunkčnosti Westermarckova efektu.
Přesto by i "čistí" pedofilové neměli brát nic na lehkou váhu; stoprocentně se spoléhat pouze na Westermarckův efekt by se nemuselo vyplatit. On charakter, sebeovládací schopnosti a cíle člověka hrají podle mě stejně minimálně stejnou roli, jako jeho sexualita (sexuálně motivační systém).
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- ve věku od: 8
- ve věku do: 30
- Dostal: 24 poděkování
Kubo,
ono s vlastným dieťaťom je to tak, že sexuálna príťažlivosť fakt moc nefunguje. Vzťah k vlastnému dieťaťu je na inom "leveli". Ťažko sa to vysvetľuje. Proste vtedy nie je dôležité či je to chlapec alebo dievča, či je krásne alebo škaredé. Určite si čítal Malého princa (kto nie ?). Líška tam povedala že to dôležité je očiam neviditeľné a správne vidíme len srdcom. Ako pedofil sa dívaš na deti očami aj srdcom. Ako rodič vidíš iba srdcom.
No dobre, aj na svoje deti sa dívaš očami, ale ten pohľad očami je tak nepodstatný a zanedbateľný, že prakticky nehrá rolu. Trebárs z odstupu môžem povedať že moja dcéra je pekná a príťažlivá, ale je to ako keby som o jedle povedal že je vynikajúce na základe nejakého chemického rozboru, ale nie chuti. Alebo keby som povedal o mužovi že je pekný - poviem to na základe nejakého naučeného vzorca že čo ženy považujú za pekného chlapa, nie na základe toho že by som cítil nejakú príťažlivosť.
Pamätám si pár rozhovorov na túto tému z GirlChatu. Väčšina pedofilov predpokladala že keby mala deti, tak by ich sexuálne priťahovali a čudovali sa ako je možné že sa to u "detných" nedeje. Tých pár ktorí mali vlastné deti potvrdzovali, že proste "to" naozaj nefunguje. Jeden spomínal že sa bál doby keď sa jeho dcéra začala približovať tomu "jeho" favorizovanému veku - že čo to s ním urobí. Neurobilo to nič.
Nechcem generalizovať, hovorím hlavne za seba, ale myslím že sa nemusíš báť mať deti :-)
ono s vlastným dieťaťom je to tak, že sexuálna príťažlivosť fakt moc nefunguje. Vzťah k vlastnému dieťaťu je na inom "leveli". Ťažko sa to vysvetľuje. Proste vtedy nie je dôležité či je to chlapec alebo dievča, či je krásne alebo škaredé. Určite si čítal Malého princa (kto nie ?). Líška tam povedala že to dôležité je očiam neviditeľné a správne vidíme len srdcom. Ako pedofil sa dívaš na deti očami aj srdcom. Ako rodič vidíš iba srdcom.
No dobre, aj na svoje deti sa dívaš očami, ale ten pohľad očami je tak nepodstatný a zanedbateľný, že prakticky nehrá rolu. Trebárs z odstupu môžem povedať že moja dcéra je pekná a príťažlivá, ale je to ako keby som o jedle povedal že je vynikajúce na základe nejakého chemického rozboru, ale nie chuti. Alebo keby som povedal o mužovi že je pekný - poviem to na základe nejakého naučeného vzorca že čo ženy považujú za pekného chlapa, nie na základe toho že by som cítil nejakú príťažlivosť.
Pamätám si pár rozhovorov na túto tému z GirlChatu. Väčšina pedofilov predpokladala že keby mala deti, tak by ich sexuálne priťahovali a čudovali sa ako je možné že sa to u "detných" nedeje. Tých pár ktorí mali vlastné deti potvrdzovali, že proste "to" naozaj nefunguje. Jeden spomínal že sa bál doby keď sa jeho dcéra začala približovať tomu "jeho" favorizovanému veku - že čo to s ním urobí. Neurobilo to nič.
Nechcem generalizovať, hovorím hlavne za seba, ale myslím že sa nemusíš báť mať deti :-)
-
- Administrátor
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1744 poděkování
- Dostal: 3620 poděkování
Sexuolog Kolářský by řekl, že ti chybí některé DMS v SMS - proceptivita a atraktivita. :-)Creepy píše:Je to divny, ale u mne nejde o osobu, ale jen o ten genital.
DMS - dílčí motivační stav, a nebo také dárcovská SMS.
SMS - sexuálně motivační systém, a nebo také krátká textová zpráva. Vyberte si, co se vám hodí víc. :-)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Já se toho nebojím a to i právě proto že vím, že to obvykle funguje tak, jak popisuješ. Teď jde ještě o to, aby se toho nebáli mí terapeuti (diskuse, nakolik se mohu bezpečně přibližovat k dětem stále probíhají a jsou zde pro mě momentálně tím nejzajímavějším).daniel.liddel píše:Nechcem generalizovať, hovorím hlavne za seba, ale myslím že sa nemusíš báť mať deti :-)
A jiný by u tebe možná shledal také fetišismus (fetišem nemusí být jen oblečení a jiné předměty, ale i určitá část těla).Kasz píše:Sexuolog Kolářský by řekl, že ti chybí některé DMS v SMS - proceptivita a atraktivita. :-)creepy píše:Bohuzel, za sebe mohu rict (omlouvam se, pujdu ted trochu do detailu), ze mne vzrusujou genitalie doslova kazde holcicky i dospele zeny. Je to divny, ale u mne nejde o osobu, ale jen o ten genital.
Trochu to vrátím k tématu - u osob s chybějící nebo nedostatečně vyvinutou atraktivitou (zmiňoval Kasz), což jsou například lidé psychosexuálně nezralí, nezdrženlivý a pan Kolářský sem zahrnuje i hebefily (proti čemuž mám tak trochu výhrady), Westermarckův efekt mnohdy nefunguje - to potvrzují i moje pozorování (lidi s diagnózou nezralosti a nezdrženlivosti spáchali delikt často na vlastním dítěti, zatímco lidé s diagnózou pedofilie jen v minimu případů a na nikoho s diagnózou pravé (čisté) pedofilie, co by sáhl na vlastní dítě, jsem vůbec nenarazil).
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
-
- Administrátor
- ve věku od: 2
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2044 poděkování
- Dostal: 858 poděkování
U mne to nefunguje. Díky narození dcerky jsem o sobě postupem času začal uvažovat, jestli pedo nejsem. I teď po 9 letech mne přitahuje, ale stejně jako nedovolím pustit pedofilní-já k cizím dětem, tak nepouštím pedofilní-já ani k dcerce. Výhoda je, že se s ní můžu mazlit hodně blízce, ale nesexuálně!!!, mohu ji koupat atd, ale pedofilní-já smí jen koukat. Pokud jsou nějaké kontakty na intimních místech, dělá to pouze to otcovské-já a nedělám to za účelem se vzrušovat.
No a postupně teprve zpětně si vzpomínám na holčičky v mé minulosti, které mne tehdy přitahovaly a nechápal jsem to a teď to chápu. Dcerka mi tedy ukázala, co skutečně jsem a proč jsem se vždy choval podivně v přítomnosti holčiček.
No a postupně teprve zpětně si vzpomínám na holčičky v mé minulosti, které mne tehdy přitahovaly a nechápal jsem to a teď to chápu. Dcerka mi tedy ukázala, co skutečně jsem a proč jsem se vždy choval podivně v přítomnosti holčiček.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1601 poděkování
- Dostal: 816 poděkování
Já to měl s dcerou podobně, dokud byla v tom věku. Také jsme se hodně mazlili, ale vždy v rámci mezí. Stalo se párkrát, že jsem to mazlení radši ukončil dříve než později, abych se nedostal na tenký led. Rodičovství je super a já věřím, že spousta pedofilů dokáže vychovat děti, aniž by došlo k jakýmkoliv problémům, bez ohledu na Westermarckův efekt.podivin píše: ↑sobota 14. 11. 2020, 13:16:42 U mne to nefunguje. Díky narození dcerky jsem o sobě postupem času začal uvažovat, jestli pedo nejsem. I teď po 9 letech mne přitahuje, ale stejně jako nedovolím pustit pedofilní-já k cizím dětem, tak nepouštím pedofilní-já ani k dcerce. Výhoda je, že se s ní můžu mazlit hodně blízce, ale nesexuálně!!!, mohu ji koupat atd, ale pedofilní-já smí jen koukat. Pokud jsou nějaké kontakty na intimních místech, dělá to pouze to otcovské-já a nedělám to za účelem se vzrušovat.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 509 poděkování
Taky nezapomeňte na to že takto zákonu přírody nefungují. Na někoho to bude fungovat víc na někoho míň. pokud zpracuji statistiku budou v ní i krajní výjimky kdy pro někoho to bude fungovat prakticky 100 procentně a na někoho vůbec. Není to ve smyslu jakmile platí A pak platí B ale jakmile platí A pak s xx procentní pravděpodobností platí B....
-
- Administrátor
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2044 poděkování
- Dostal: 858 poděkování
Jsem rád, že nejsem sámASDF píše: ↑pondělí 23. 11. 2020, 13:28:35 Mně se líbí i moje dcery, ale nemám s tím žádné problémy.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 5
- Kontakt: [email protected]
- Dal: 124 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Mně se hodně líbí desetiletí kluci, ale můj desetiletý bratr mě nevzrušuje. To asi bude příklad toho efektu. Ale mám ho hodně rád.